Tavaszi túrókrém

Tavaszi túrókrém

Tavaszi túrókrém

Tavasszal, amikor megjelenik a friss retek a boltok polcain, ezt a krémet mindenképp elkészítem. Egyszerű, de nagyszerű kis krémecske, amit kb 5 perc alatt össze lehet dobni. Mosogatnivaló: 1 villa 1 kés 1 vágódeszka 1 tál vagy doboz, amiben kikeverjük a…

Hagymatea-jégkockák

Hagymatea-jégkockák

Hagymatea-jégkockák

Egy szép napon megsajnáltam a hagymahéjakat és úgy döntöttem, megfőzöm őket, majd a hagymateát jégkockatartóban lefagyasztom. Elsőre hülyeségnek tűnhet, de valójában áldottam ezt a döntésemet, amikor hazaesve, farkas éhesen semmit nem találtam a hűtőben, csak ezt, répát, sajtot és egy adag főtt…

Spenótos szendvicskrém

Spenótos szendvicskrém

Spenótos szendvicskrém

Az ovó- és tanítónéniknek köszönhetően sokáig elhittem, hogy, ha valamiben spenót van, az csakis hihetetlenül undorító lehet. Aztán, amikor életemben először kóstoltam friss spentótból készült ételt, azonnal megváltozott a véleményem: attól kezdve úgy voltam vele, hogy csak a fagyasztott spenót…

Pászka, az ukrán "húsvéti kalács"

Pászka, az ukrán "húsvéti kalács"

Pászka, az ukrán "húsvéti kalács"

Христос Воскрес! - Воістину Воскрес!Krisztus Föltámadott! - Valóban föltámadott! Bár Magyarországon már egy hete túl vagytok a húsvéti ünnepeken, olyannyira megihletett ez a nagy ünnepi karanténos sütés-főzés, hogy úgy döntöttem, végre elindítom kulináris blogomat, amit amúgy már pár éve…

süti beállítások módosítása